Diferència entre les revisions de "Poliol"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
Llínea 1: Llínea 1:
El '''poliol''' (Del llatí ''pulegĭum'', mat. sign.), en castellà ''poleo'', és una planta herbàcea anyal de la família de les Labiades de l'espècie Teucrium Polium, d'entre 10 i 30 centímetros d'alçaria, en brots velluts, fulles oblongues, flors blanques i ocasionalment purpúrees, blaves o morades en capítuls terminals ovoides, d'olor agradable. És molt utilisada en infusió estomacal.  
+
El '''poliol''' (Del [[llatí]] ''pulegĭum'', mat. sign.), en [[castellà]] ''poleo'', és una planta herbàcea anyal de la família de les Labiades de l'espècie Teucrium Polium, d'entre 10 i 30 centímetros d'alçaria, en brots velluts, fulles oblongues, flors blanques i ocasionalment purpúrees, blaves o morades en capítuls terminals ovoides, d'olor agradable. És molt utilisada en infusió estomacal.  
  
 
El [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV), diu que també existixen atres varietats de planta en el nom de poliol:  
 
El [[Diccionari General de la Llengua Valenciana]] de la [[Real Acadèmia de Cultura Valenciana]] (RACV), diu que també existixen atres varietats de planta en el nom de poliol:  

Revisió de 19:21 7 ago 2019

El poliol (Del llatí pulegĭum, mat. sign.), en castellà poleo, és una planta herbàcea anyal de la família de les Labiades de l'espècie Teucrium Polium, d'entre 10 i 30 centímetros d'alçaria, en brots velluts, fulles oblongues, flors blanques i ocasionalment purpúrees, blaves o morades en capítuls terminals ovoides, d'olor agradable. És molt utilisada en infusió estomacal.

El Diccionari General de la Llengua Valenciana de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV), diu que també existixen atres varietats de planta en el nom de poliol:

  • Planta labiada de les espècies Calamintha officinalis i Calamintha nepeta.
  • Planta labiada de l'espècie Melissa officinalis.
  • Planta labiada de l'espècie Preslia cervina.

Enllaços externs