Juan Enrique Mas Molina

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 18:31 12 ago 2019 per Xavier (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «'''Juan Enrique Mas Molina''' (Castelló de la Plana, 1942 - 2015) fon un periodiste valencià. == Trayectòria professional == Ini...»)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Anar a la navegació Anar a la busca

Juan Enrique Mas Molina (Castelló de la Plana, 1942 - 2015) fon un periodiste valencià.

Trayectòria professional

Inicià la seua carrera periodística en La Voz de Burriana en l'any 1959, per a passar posteriorment a Radio Juventud de Villarreal i més tart en La Voz de Castellón, que es convertiria en Radio Nacional de España (Ràdio Nacional d'Espanya - RNE), de la que fon cap d'informatius. Durant la seua primera etapa en les ones va compaginar la seua activitat com a redactor del periódic Mediterráneo. En l'any 1984 passà a ocupar la direcció del desaparegut Castellón Diario fins a l'any 1987, en una primera etapa al front d'este rotatiu. També fon director en els últims anys d'existència de dit periòdic.

També ocupà la jefatura de prensa de la CEC (Confederació d'Empresaris de Castelló), aixina com fon responsable de Comunicació de l'empresa Marina d'Or i director de Televisió de Castelló.

La seua última activitat professional fon en l'Ajuntament de Castelló, on va ocupar el càrrec de cap de gabinet de l'alcaldia, primer en José Luis Gimeno i despuix, en Alberto Fabra.

Transvasament de l'Ebre

Treballador infatigable, va liderar tota una campanya a favor del transvasament de l'Ebre, abans fins i tot que partits polítics inclogueren en els seus programes esta infraestructura, per no parlar de la persecució sistemàtica que va sofrir en contra de les seues argumentacions periodístiques baix el pseudònim de "Marañón", sempre raonades i valentes. Fins i tot va sofrir una demanda judicial que es va sobreseer.

Reconeiximents

Vinculat al món agrícola i cooperatiu, fon distinguit en el títul de Cavaller de l'Orde del Mèrit Agrícola i la medalla del cooperativisme provincial. Fon guardonat també per l'Associació d'Expedicionaris d'Ifni en el títul de Periodiste de l'Any en l'any 2000.

Referències