Fira de juliol

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Revisió de 19:51 3 abr 2010 per Jose2 (Discussió | contribucions) (Pàgina nova, en el contingut: «Durant el mes de juliol, Valéncia quedava sense ofertes lúdiques i els veïns deixaven la ciutat per a alleujar la calor. Per a animar la capital, e...».)
(dif) ← Revisió anterior | Revisió actual (dif) | Revisió següent → (dif)
Ir a la navegación Ir a la búsqueda

Durant el mes de juliol, Valéncia quedava sense ofertes lúdiques i els veïns deixaven la ciutat per a alleujar la calor. Per a animar la capital, en l’estiu i atraure als forasters, l'Ajuntament va proposar celebrar una fira anual i una exposició de qualsevol classe de productes. D'esta manera, el 21 de juliol de 1871 s'inaugura la primera Fira de juliol en una vistosa cavalcada, pavellons, exposicions de plantes i venda de productes en general.

Els festejos van anar incrementant-se i en 1891 queda establida la Batalla de Flors que es desarrola l'últim dumenge de juliol i on es lliura una suau lluita de flors entre els integrants en majestuoses carrosses i el públic expectant. Centenars de milers de clavells viagen per l'aire durant prop d'una hora per a deixar al final una bellíssima i multicolor estora de flors.

Durant la primera quinzena del mes i des de 1886 se celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música. El Palau de la Música i la Plaça de Bous són els escenaris de tan singular i prestigiós certamen. En la segona quinzena, la Plaça de Bous alberga l'anomenada “Fira de Sant Jaume”, en cartells de primera categoria que avalen el gust taurí del poble valencià.

En els Jardins de Vivers se celebra un festival que oferix variades actuacions artístiques, des de ballets clàssics a grups de rock, pop, jazz, passant per teatre, folklore, flamenc, sarsuela, etc. Els castells de focs artificials disparats per les millors pirotècnies, també es donen cita en estes dates.