Diferència entre les revisions de "Fi de semana"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
m (Aclariments)
m
Llínea 1: Llínea 1:
La '''fi de semana''' són els dos últims [[dia|dies]] de la [[semana]], que comprenen el [[dissabte]] i el [[dumenge]]. Este últim és dia feriat en la majoria de les llegislacions del món.
+
La '''fi de semana''' són els dos últims [[dia|dies]] de la [[semana]], que comprenen el [[dissabte]] i el [[dumenge]]. Este últim és dia feriat en la major part de les llegislacions del món.
  
En alguns països sol incloure també els [[dilluns]] o [[divendres]] festius, que són considerats fins de semana llargues, ponts festius, o feriats pont. Aixina que, fi de semana és una expressió que s'usa per a referir-se ad estos dies.
+
En alguns països se solen incloure també els [[dilluns]] o [[divendres]] festius, que són considerats fins de semana llargues o ponts festius. Aixina que, fi de semana és una expressió que s'usa per a referir-se ad estos dies.
  
Els divendres, a pesar de ser faeners són considerats com a part de la fi de semana per ser preàmbul d'esta quan no siguen festius; en este cas correspondria al dia [[dijous]]. D'acort en la norma ISO 8601, adoptada per la majoria dels països del món, la semana comença el dilluns i finalisa el dumenge, encara que hi ha països que consideren el primer dia de la semana el dumenge i l'últim el dissabte, d'acort en la semana llitúrgica.
+
Els divendres, a pesar de ser faeners són considerats com a part de la fi de semana per ser preàmbul d'esta quan no siguen festius; en este cas correspondria al dia [[dijous]]. D'acort en la norma ISO 8601, adoptada per la major part dels països del món, la semana comença el dilluns i finalisa el dumenge, encara que hi ha països que consideren el primer dia de la semana el dumenge i l'últim el dissabte, d'acort en la semana llitúrgica.
  
 
En el cas d'[[Espanya]] i la [[Comunitat Valenciana]] la fi de semana correspon als dies últims de la semana, dissabte i dumenge.  
 
En el cas d'[[Espanya]] i la [[Comunitat Valenciana]] la fi de semana correspon als dies últims de la semana, dissabte i dumenge.  

Revisió de 08:05 25 jul 2019

La fi de semana són els dos últims dies de la semana, que comprenen el dissabte i el dumenge. Este últim és dia feriat en la major part de les llegislacions del món.

En alguns països se solen incloure també els dilluns o divendres festius, que són considerats fins de semana llargues o ponts festius. Aixina que, fi de semana és una expressió que s'usa per a referir-se ad estos dies.

Els divendres, a pesar de ser faeners són considerats com a part de la fi de semana per ser preàmbul d'esta quan no siguen festius; en este cas correspondria al dia dijous. D'acort en la norma ISO 8601, adoptada per la major part dels països del món, la semana comença el dilluns i finalisa el dumenge, encara que hi ha països que consideren el primer dia de la semana el dumenge i l'últim el dissabte, d'acort en la semana llitúrgica.

En el cas d'Espanya i la Comunitat Valenciana la fi de semana correspon als dies últims de la semana, dissabte i dumenge.

Cites

L'ultima part de la semana, aquella en la que no es treballa (hui es considera, generalment, el dissabte i el dumenge), nomes es pot dir en valencià com ho hem dit sempre: fi de semana.
Manuel Gimeno

Vore també

Referències

  • GIMENO JUAN, Manuel. Del fi de semana al “cap de setmana”, en poc de temps

Enllaços externs