Diferència entre les revisions de "Casa dels Caragols"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
(Pàgina nova, en el contingut: «La '''Casa dels Caragols''' és un edifici d'estil neoclàssic situat al carrer Major, 78, de la ciutat de Castelló de la Plana, en l'actualitat és la sè...»)
 
Llínea 1: Llínea 1:
La '''Casa dels Caragols''' és un edifici d'estil neoclàssic situat al carrer Major, 78, de la ciutat de [[Castelló de la Plana]], en l'actualitat és la sèu del govern valencià de la [[Generalitat Valenciana]] en Castelló.  
+
La '''Casa dels Caragols''' és un edifici d'estil neoclàssic situat en el carrer Major, 78, de la ciutat de [[Castelló de la Plana]], en l'actualitat és la sèu del govern valencià de la [[Generalitat Valenciana]] en Castelló.  
  
 
== Història ==
 
== Història ==

Revisió de 13:49 24 ago 2019

La Casa dels Caragols és un edifici d'estil neoclàssic situat en el carrer Major, 78, de la ciutat de Castelló de la Plana, en l'actualitat és la sèu del govern valencià de la Generalitat Valenciana en Castelló.

Història

La Casa dels Caragols és un palau que fon ordenada la seua construcció en l'any 1911 per Félix Bueso Tirado, seguint el proyecte de l'arquitecte castellonenc Francisco Tomás Traver, s'acabà de construir en 1914.

Descripció

L'edifici conta en una planta baixa i dos plantes superiors, una andana i un terrat. És d'estil eclèctic i se troba catalogat i protegit de primer orde com a estructura monumental (classificació urbanística ZU, estant dins del PGOU aprovat el 17 novembre de 1984). L'edifici té una superfície construïda de 2.054 m2.

Es realisà l'adaptació de l'antiga biblioteca i archiu de la planta baixa per a Saló d'Actes.

Utilisació

En l'actualitat és la sèu de diversos ents governamentals:

  • Presidència de la Generalitat Valenciana
  • Delegació del IVF
  • Direcció Territorial de Justícia i Administracions Públiques
  • Establiment Públic de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques
  • Direcció Territorial d'Interior
  • Negociat d'Associacions
  • Negociat d'Espectàculs

Curiositats

L'edifici rep el nom de "Casa dels Caragols" perque en la porta principal n'hi han dos caragols que pugen per la frontera de l'edifici.