Carbo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Carbo
2310188195 debbcbae8f.jpg

Llongitut: 9 km.
Altura del naiximent: 1500 msnm.
Cabal mig: n/d m³/s
Superfície conca: n/d km²
Conca hidrogràfica: Confederació Hidrogràfica del Xúquer
Països que travessa: Espanya
Desembocadura: Riu Vilafermosa
Ample desembocadura: 10 m.


El riu Carbo naix en el massiç de Penyagolosa i desemboca en el riu Vilafermosa o riu Major, afluent del riu Millars. El riu Carbo discorre casi tot pel terme municipal de Vilafermosa del Riu. És de curt recorregut, pero de gran bellea. Recorregut en casi la seua totalitat per el sender GR-7. Com en la majoria dels rius de la conca mediterrànea, el cabal varia segons l'estació de l'any, i durant l'estiu no aplega aigua a la desembocadura.


Naiximent

El riu Carbo naix en el terme municipal de Vistabella del Maestrat a 1500 m d'altitut, en la zona coneguda com Coves del Carbo a 1040 m. d'altitut recull la major part del seu cabal ya en el terme municipal de Vilafermosa del Riu, i tot el riu discorre dins del Parc Natural del Penyagolosa.

Aprofitament

L'aprofitament de les aigües del riu per al rec. Antany havien tres molins fariners. Seguint el vall d'este riu discorre el sender GR-7, en el tram des de Vilafermosa del Riu al Santuari de Sant Joan Batiste de Penyagolosa i Santa Bàrbara.

Desembocadura

Desemboca en el riu Vilafermosa a 650 m. d'altitut. Casi tot el curs del riu esta ubicat en el terme municipal de Vilafermosa del Riu.

Referències