Diferència entre les revisions de "Antiga estació del Ferrocarril de Castelló"

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
m
 
Llínea 1: Llínea 1:
L'antiga '''Estació del Ferrocarril''' o del Nort de Castelló fon dissenyada l'any [[1864]], obra d'Alejandro Mendizábal. Complí les seues funcions d'estació de tren fins a febrer de l'any [[2000]]. Estigué situada al costat del [[Parc Ribalta]].
+
L'antiga '''Estació del Ferrocarril''' o del Nort de Castelló fon dissenyada l'any [[1864]], obra d'Alejandro Mendizábal. Complí les seues funcions d'estació de tren fins a [[febrer]] de l'any [[2000]]. Estigué situada al costat del [[Parc Ribalta]].
  
 
== Nova estació ==
 
== Nova estació ==
Llínea 7: Llínea 7:
 
== Espai antigua estació ==
 
== Espai antigua estació ==
  
En les obres de la nova estació l'espai fon remodelat l'any [[2009]] convertint-se l'edifici de l'antiga estació en la Tinença de l'Alcaldia Oest de la ciutat. Conta en un espai de llectura i sala d'exposicions. Se troba en la plaça d'Espanya, junt ad ella n'hi ha una escultura nomenada "Bou" de Melchor Zapata, inaugurada en l'any [[2008]], d'un gran bou de ferro.
+
En les obres de la nova estació l'espai fon remodelat en l'any [[2009]] convertint-se l'edifici de l'antiga estació en la Tinença de l'Alcaldia Oest de la ciutat. Conta en un espai de llectura i sala d'exposicions. Se troba en la plaça d'Espanya, junt ad ella n'hi ha una escultura nomenada "Bou" de Melchor Zapata, inaugurada en l'any [[2008]], d'un gran bou de ferro.
  
 
== Vore també ==
 
== Vore també ==

Última revisió del 18:01 25 ago 2019

L'antiga Estació del Ferrocarril o del Nort de Castelló fon dissenyada l'any 1864, obra d'Alejandro Mendizábal. Complí les seues funcions d'estació de tren fins a febrer de l'any 2000. Estigué situada al costat del Parc Ribalta.

Nova estació[editar]

En els anys 90, en l'adequació del Corredor Mediterràneu per a convertir-se en una llínea d'altes prestacions (velocitat màxima de 160 a 200 km/h), se modificà el traçat al pas per la ciutat de Castelló de la Plana, construint-se un túnel baix els barris occidentals i una estació de ferrocarril subterrànea. La nova estació s'inaugurà quant començaren a circular els trens Euromed.

Espai antigua estació[editar]

En les obres de la nova estació l'espai fon remodelat en l'any 2009 convertint-se l'edifici de l'antiga estació en la Tinença de l'Alcaldia Oest de la ciutat. Conta en un espai de llectura i sala d'exposicions. Se troba en la plaça d'Espanya, junt ad ella n'hi ha una escultura nomenada "Bou" de Melchor Zapata, inaugurada en l'any 2008, d'un gran bou de ferro.

Vore també[editar]

Enllaços externs[editar]