Aigües de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Aigües de Valéncia, S.A., fon constituïda en 1890 baix de la raó social “Societat d'Aigües Potables i Millores de Valéncia, S.A.”, havent canviat la dita denominació a l'actual en juny de 1988. Té com a objecte social la gestió i explotació dels servicis de:

  • Abastiment d'aigua potable a poblacions.
  • Sanejament, evacuació i depuració d'aigües residuals.
  • Suministrament d'aigua per a usos agrícoles.
  • Realisació, manteniment i conservació d'obres i construccions.
  • Realisació del servici d'Inspecció Tècnica de Vehículs.

La seua activitat principal, i la del Grup Aigües de Valéncia, del que la Societat és matriu, consistix en l'explotació de servicis d'abastiment d'aigua potable. El grup es titular o participa en un total d'uns 200 contractes de concessions administratives, o d'un atre tipo, relatius al seu objecte social, del que el més important és el Servici d'Aigua Potable en la ciutat de Valéncia, del que té la concessió fins a l'any 2052.

Entre les diverses empreses del Grup Aigües de Valéncia destaquen:

  • Emivasa: Es l'empresa mixta creada per l'Ajuntament de Valéncia i Aigües de Valéncia, S.A. per a gestionar el servici públic de suministre d'aigua i abastiment domiciliari d'aigua potable a la ciutat de Valéncia. De composició mixta, Aigües de Valéncia aporta el 80 por cent del capital i l' Ajuntament de Valéncia el 20 per cent restant.
  • Egevasa: Empresa General Valenciana del Agua S.A. fon fundada en 1988 per l'Excelentísima Diputació de Valéncia per a donar solucions als problemes relacionats en el Cicle Hidráulic que patien alguns municipis de la província de Valencia. En l'any 2001, Aigües de Valéncia entra a participar en el capital i la gestió de Egevasa. La seua activitat principal és la gestió de servicis d'abastiment d'aigua, aigüeres i depuració.

En l'eixercici 2008 la sifra de negoci i el benefici del Grup Aigües de Valéncia va ascendir a 196 millons i 24 millons d'euros, respectivament.

Accionariat

El seu accionariat en l'any 2010 estava format per Inversores Financieros Agval S.L., que agrupa als grans accionistes valencians (Banc de Valéncia, Fomento Urbano de Castelló, etc.) en un 60% del capital i a la francesa Suez en un 33% de la companyia. El 4% restant es correspon en l'autocartera i el 2% restant pertany a accionistes minoritaris.

Enllaços externs

Portal d'Aigües de Valéncia