Vicent Traver, Wamba

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Vicent Traver Martí
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Fotógraf.
Naiximent: 1946
Lloc de naiximent: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Vicent Traver Martí (Castelló, 1946), conegut popularment com a Wamba, és un fotógraf valencià.

Biografia[editar]

Vicent Traver, Wamba, és fill del també fotógraf i croniste gràfic Vicent Traver Sanz (Castelló, 1916 - 1998) que fon l'iniciador de la saga dels Wamba en la ciutat de Castelló. Com diu Vicent Traver, el fill:

Mon pare fon el pioner en Castelló en lo que es referix a la fotografia de reportage

Vicent Traver Martí començà a treballar en el negoci familiar de ben chicotet i als tretze anys ya començà a fer les seues primeres fotografies. El seu fill, Jorge Traver, és la tercera generació dels Wamba, encara que ya porta uns anys en el món de la fotografia.

El nom de Wamba[editar]

Wamba, que fon el nom d'un rei got, va ser el pseudònim elegit per son pare quan va obrir el seu primer establiment en el carrer d'Enmig de Castelló, fa ya més de 75 anys, en l'any 1936. El comerç de Wamba ha recorregut el centre de la ciutat. La primera estava en el cor de la ciutat, en els Quatre Cantons, front a Calcers Segarra. A principis de la década dels anys 50 es va traslladar al carrer Colón, des de 1955 està en la seua actual ubicació del carrer Major, 11.

Festes de la Magdalena[editar]

Vicent Traver ha estat molt vinculat a la festa i són una tradició familiar les fotos dels grups o colles durant la Romeria de les Canyes en les Festes de la Magdalena. També ha segut president de la comissió de la gayata 3 Porta del Sol des de 1979 a 1983. Durant la seua presidència promogué l'idea de l'Alqueria bunyolera en la Porta del Sol, una inversió de 150.000 pessetes, que fon tot un èxit per al pressupost de la gayata.

Llegat fotogràfic[editar]

Traver llamenta que:

no existixca per part de les autoritats una sensibilitat en el llegat del meu pare i que, des de fa anys, estem continuant el meu fill i yo

Premis[editar]

  • Premi d'honor i Pajarita d'Or en el III Saló Nacional de Fotografia del O.A.R. (1969)

Enllaços externs[editar]