Valéncia Hui

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Logo de Valéncia Hui

Valéncia Hui fon un diari valencià que naixqué en la ciutat de Valéncia, el Cap i Casal del Regne, el 29 de novembre de l'any 2006 baix la direcció de Baltasar Bueno i impulsat pels empresaris valencians Juan Lladró Dolz i per Hector Gimeno Mondragón.

Fon un periòdic d'ideologia valencianista escrit en Valencià i Castellà que va sorgir per a retornar el valencianisme deixat de banda pels diaris Las Províncias i Diario de Valencia.

Naixqué en un moment històric, el diari entroncava en la llarga tradició de prensa escrita de Valéncia i el seu històric Regne.

L'editorial va apostar per l'última tecnologia i un equip de jóvens professionals, preparats i ilusionats. Els editors volgueren que fora un periòdic en ànima, i que l'ànima siga valenciana. Fon un periòdic d'obediència entranyablement i orgullosament valenciana. En el mercat obert de les idees, del que parla John Milton, la veu valenciana, estrictament valenciana, estigué present en Valéncia Hui, per a fer-se sentir i notar, de forma necessària.

Desenrollà la seua faena en elegància, honestitat, rigor i responsabilitat, fon un periòdic modern, fresc, àgil, social, que auscultava i contava la realitat que envolta al poble valencià. Fon un periòdic en forta personalitat valenciana, en el cor de les arrels, història i tradicions valencianes, al mateix temps que conectà estretament en la societat valenciana. Tingué la frescor de la seua joventut i el pes bell de la seua rica història i tradició, que nos singularisen com a poble. Fon un periòdic en el que se sentien identificats i representats un gran número dels valencians.

El 29 de juny de 2008 abandonà la seua edició impresa per a continuar a soles en l'edició per Internet fins a la seua desaparició.

Enllaços externs[editar]