Taula Valenciana d’Autors Teatrals

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Logotip de la TVAT

La Taula Valenciana d’Autors Teatrals (TVAT) és una associacio fundada en Octubre de l'any 1990, que reunix als autors teatrals en llengua valenciana.

Les activitats dutes a fi per la Taula s’han centrat en mantindre viu el contacte entre autors i l'Administració i la difusió i promoció de les obres dels dramaturcs valencians.

La TVAT edita un bolletí informatiu bimestral que va pel seu quint any. La Taula no rep cap tipo de subvenció per al manteniment de les seus activitats.

La Taula Valenciana d'Autors Teatrals també dispon d'un gabinet de traduccions a la llengua valenciana, en les que fan treballs de correcció en obres de teatre ya traduïdes i versions al valencià d'originals en atres llengües.

Llinea editorial[editar]

Ademés conta en una coleccio editorial nomenada “Colecció Biblioteca Teatral" que ha publicat i distribuït fins al moment, una quarantena de llibres contenint unes xixanta obres teatrals d'autors teatrals valencians.

Premi Taula d'Autors[editar]

La TVAT colabora en el Concurs de Teatre que organisa tots els anys la Junta Central Fallera. La Taula Valenciana d’Autors Teatrals té establit el Premi Taula d’Autors, consistent en un artístic estandart, que s’otorga a la Comissió fallera que millor haja representat en cada edició una obra d’un autor de la Taula.

Han format part de la TVAT reconeguts dramaturcs valencians com són: Rafael Melià Castelló, Josep Bea Mataix, Antoni Ruiz Negre o Joan Alfons Gil Albors.


Presidents[editar]

Han presidit la TVAT des de la seua creació els següents autors:

  • Josep Francesc Boix Yuste (en eixercici)
  • Guillermo J. Ortigueira Faus (2006-2007)
  • Ana Ampar Millàs Mascarós (2000-2006)
  • Josep Bea Mataix (1999-2000)
  • Rafael Melià Castelló (1996-1999)
  • Antoni Ruiz Negre (1990-1996)

Enllaços externs[editar]