Software

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca

Es coneix com a software a l'equip llògic o soport llògic d'un sistema informàtic, que comprén el conjunt dels components llògics necessaris que fan possible la realisació de tasques específiques, en contraposició als components físics que són cridats hardware.

Els components llògics inclouen, entre molts uns atres, les aplicacions informàtiques, tals com el processador de text, que permet a l'usuari realisar totes les tasques concernents a l'edició de texts; el cridat software de sistema, tal com el sistema operatiu, que bàsicament permet al restant dels programes funcionar adequadament, facilitant també l'interacció entre els components físics i el restant de les aplicacions, i proporcionant una interfaç en l'usuari.

L'anglicisme software és el més àmpliament difòs en referir-se a este concepte, especialment en la gerga tècnica; mentres que el terme sinònim «logicial», derivat del terme francés logiciel, és utilisat majorment en països i zones d'influència francesa. La seua abreviatura és Sw.