Santiago de Compostela

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Santiago de Compostela
Per a atres usos d'este terme vore Compostela.

Santiago de Compostela, coneguda històricament en valencià com a Sant Jaume de Galícia, és una ciutat i municipi d'Espanya, capital de la comunitat autònoma de Galícia. Pertany a la província de La Corunya.

Està situada a 65 quilómetros al sur de La Corunya i a 62 quilómetros al nort de Pontevedra. Inclou els antics municipis de Conjo (incorporat en l'any 1925) i Sant Cristòfol d'Enfesta (incorporat en 1962). La ciutat antiga és Patrimoni de l'Humanitat per l'Unesco des de l'any 1985.

En ella te la seua sèu el govern autonòmic gallec (Xunta de Galícia) i el Parlament. Destaca per ser un important núcleu de pelegrinage cristià, junt en Jerusalem i Roma, al senyalar la tradició de que allí es soterrà a l'Apòstol Sant Jaume el Major. D'especial importància artística és la seua Sèu dedicada precisament a l'Apòstol Sant Jaume el Major. És també rellevant la seua Universitat, de més de 500 anys d'història, la qual concedix a la ciutat un agradable ambient estudiantil, en 30.000 alumnes matriculats cada curs.

Enllaços externs[editar]

Commons