Santiago Posteguillo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Santiago Posteguillo Gómez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Escritor i professor.
Naiximent: 1967
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Santiago Posteguillo Gómez (Valéncia, 1967) és un escritor i professor valencià que ha alcançat la fama per vàries noveles la trama de les quals transcorre en l'Antiga Roma.

Biografia[editar]

En els seus inicis com a escritor durant l'adolescència es va interessar per la novela negra, pero fon en la seua infància a l'edat de sis anys quan va nàixer la seua passió per l'Antiga Roma despuix de visitar la capital italiana i quedar impactat per lo que va vore.

Santiago Posteguillo és filòlec, llingüiste i Doctorat europeu per l'Universitat de Valéncia. Estudià lliteratura creativa en l'Universitat de Denison, en Granville (Ohio), Estats Units i llingüística i traducció en Gran Bretanya.

És professor titular en l'Universitat Jaume I de Castelló, a on impartix classes de lliteratura anglesa, especialment de la narrativa del sigle XIX, prestant atenció, a la seua vegada, al teatre isabelí i la relació entre la lliteratura anglesa i nortamericana en el cine, la música i atres arts. A pesar de poder viure dels beneficis que aporten les seues excelents noveles, afirma que li apassiona donar classes, les quals li alimenten i li permeten el contacte en la joventut, a la que considera una font de coneiximent extraordinària.

Fon durant varis anys, director de la sèu de l'Institut Interuniversitari de Llengües Modernes Aplicades. Té en el seu haver més de setanta publicacions acadèmiques, des d'artículs d'investigació fins a monografies i diccionaris especialisats.​ Sent colaborador del diari Las Províncias, demostra en el premi del Gremi de Llibrers i la candidatura de la CLAU (Associació Valenciana d'Escritors i Crítics Lliteraris) que és un dels grans novelistes de l'història de Roma que ha conseguit fer-se un buit junt en els grans autors internacionals. L'escritor valencià, que ha conseguit que mils de persones s'interessen per l'història de l'Antiga Roma, s'ha convertit en un referent per als llectors.

Lo que més em crida l'atenció en el diàlec en els llectors és la varietat. Tinc llectors d'entre 10 i 98 anys, llectors i llectores i d'una gran varietat d'interessos professionals

, diu Posteguillo.

La seua primera novela, Africanus: el fill del cònsul, la va publicar en l'any 2006 i en ella va començar la trilogia sobre Escipión l'Africà, general romà que va véncer a Aníbal en la Batalla de Zama. La segona part Les legions malaïdes fon publicada en l'any 2008 i a l'any següent va aparéixer l'últim llibre de la trilogia: La traïció de Roma. Convertit en supervendes, en 2009 es varen reeditar les tres noveles.​

En l'any 2010 comença una nova trilogia en la publicació dels assessins de l'emperador, descrit en un trepidant pols narratiu destinat a traslladar al llector a la Roma imperial dels Cèsar, en la seua posterior decadència, fins a aplegar a l'ascens al tro del primer emperador d'orige hispà: Trajano. La trilogia que va començar en este supervendes, contínua en Circ Màxim, publicat el 29 d'agost de 2013, un relat impactant i descomunal, a on Trajano, sent ya emperador, deu enfrontar-se a un riu de problemes: batalles, conspiracions, corrupció, acusacions falses o complicacions amoroses, en el que nos vorém sorpresos per acontenyiments com la conquista de la Dacia, o la construcció del pont més llarc del món antic. El 24 de febrer de 2016, va llançar el desenllaç de la trilogia de Trajano, titulada La Legió Perduda.

Actualment està finalisant el tercer llibre de curiositats sobre la lliteratura universal.

Posteguillo ha guanyat numerosos premis i valora enormement la distinció dels llibrers. Afirma que està molt agraït, i que per la seua banda intentarà seguir colaborant en ells fent tantes presentacions i firmes en els seus establiments com li siga materialment possible, segons arreplega en la web de la Fira del llibre de Valéncia. Arreplega en els artículs publicats en el periòdic, que llamenta el «empobriment cultural» que porta en si la pirateria, afectant, al seu juí, a víctimes inocents com els nous autors o obres a publicar.

Viu en Puçol, municipi de la Comunitat Valenciana, en la comarca de l'Horta Nort, l'orige de la qual es remonta a l'época romana, sent considerat un punt estratègic donada la seua localisació entre el Mediterràneu i les montanyes.

Premi Planeta[editar]

Santiago Posteguillo fon guardonat en l'any 2018 en el prestigiós Premi Planeta pel seu llibre titulat Yo, Julia, sobre l'época romana.

Enllaços externs[editar]