Rafael Orellano

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Rafael Orellano Iñigo.

Rafael Orellano Iñigo és un escultor, artiste, polític i dirigent valencianiste naixcut en 1925. Fon u dels fundadors del Grup d'Accio Valencianista i també fon el seu primer President entre els anys 1976 i 1977, succeint-li en el càrrec Pasqual Martín Villalba.

Entre les seues obres escultòriques es pot destacar el bust en bronze del pare Lluís Fullana Mira que es troba en els Jardins de Vivers. L'escultura fon colocada en els Jardins del Real en l'any 1978, i representa el bust del homenajat un poc major de natural que s'alça sobre un alt pedestal a on figura la següent inscripció: "El Grup d'Acció Valencianista al pare Lluis Fullana Mira (O.F.M) 50 aniversari del seu ingrés en la Real Academia de la Llengua Espanyola com a representant de la llengua valenciana. 11 Novembre 1978".

Com a polític abandonà la presidència del GAV per a ingressar en l'UCD, en la que fon regidor de l'Ajuntament de Valéncia en les primeres eleccions municipals de 1979. Mes tart, al dissoldre's l'UCD, ingressaria en Unio Valenciana fins a finals dels anys 90.

Enllaços externs[editar]


Predecessor:
-
President del GAV
1976-1977
Successor:
Pasqual Martín Villalba