Plataforma Normes d'El Puig

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Logotip de la Plataforma Normes d'El Puig

La Plataforma Normes d'El Puig (PNP) és una entitat cultural fundada a mitan dels anys 90 i estava formada per més de xixanta associacions valencianes i valencianistes de tot tipo. Els fins de la Plataforma eren la defensa i difusió de les Normes d'El Puig o de la RACV.

El seu President fon l'escritor alcoyà Josep Boronat i el seu Secretari era Joan Sancho Gea.

En un principi esta Plataforma va ser creada per a la realisació d'una ampla campanya en defensa de les Normes d'El Puig que va donar pas a un "Manifest per l'Identitat i l'Idioma Valencians" i la posterior arreplegada de firmes en favor del mateix manifest. L'intenció era respondre de forma contundent al Dictamen del Consell Valencià de Cultura que donà pas a la Llei de Creació de l'AVL en l'any 1998.

Poc despuix realisà numerosos actes i actuà en ocasions com a coordinadora d'entitats culturals valencianistes, tenint en conte que l'antiga Coordinadora d'Entitats Culturals del Regne de Valéncia es trobava llavors en un periodo d'inactivitat.

Editaren algunes publicacions en relació a la defensa de la llengua valenciana. En l'actualitat se troba en un periodo d'inactivitat.


Enllaços externs[editar]