Meló d'Alger

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Meló d'Alger

El meló d'Alger o meló d'aigua (Citrullus lanatus) de la família Cucurbitaceae) és una fruita i planta de l'estil de les parres (enfiladissa), originària de Suràfrica. És considerat a sovint un tipo de meló, pero no està en el gènero Cucumis.

El meló d'Alger és, generalment, esfèric o elipsoidal, vert per fora i roig per dins, en llavors negres, i quan està ben madur, molt dolç i refrescant, fet pel que també se li coneix en el nom meló d'aigua. Hui en dia es poden trobar varietats més o manco artificials en la molla de color groc, sense llavors i de formes més allargades.

Una llegenda[editar]

Una llegenda antiga, conta que: Els àraps varen portar eixe meló des d'Alger al Regne de Valéncia, en l'objectiu de que els primitius valencians en menjar-ho, s'entravessarien, i aixina ells ocuparien els territoris sense a penes lluita... Pero els valencians menjaven la dolcíssima polpa i escopinyaven les llavors al camp. I estaven tan agraïts per l'obsequi, que varen nomenar ad aquella fruta Meló d'Alger en honor a la ciutat d'Alger.

Vore també[editar]