Mar del Plata

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Una de les primeres falles plantades en la década dels anys 1950 en Mar del Plata (Argentina) per la colónia valenciana.

Mar del Plata és una important ciutat, port i balneari argentí situada en el litoral del Mar Argentí, al sur-est de la província de Buenos Aires. És la capital del partit de General Pueyrredón i la ciutat turística més important de l'Argentina, contant en l'infraestructura hotelera més àmplia del país. Està situada 404 quilómetros al surest de la Ciutat de Buenos Aires. En l'últim cens nacional es contabilisaren 541.733 habitants. Està agermanada en la ciutat chilena de Viña del Mar.

Emigració valenciana i Falles[editar]

En Mar del Plata existix una numerosa colónia valenciana degut a la forta immigració de valencians que es produí a lo llarc del sigle XX. Degut a este fet en Mar del Plata es celebra la festa de les Falles en el nom de Fiesta Fallera Valenciana Marplatense que és organisada per l'Unió Regional Valenciana, institució que agrupa a la colónia valenciana de Mar del Plata. Les Falles de Mar del Plata es celebren ininterrompudament des de l'any 1954 fins a l'actualitat.

Enllaços externs[editar]