Manuel Sánchez Ayuso

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Manuel Sánchez Ayuso
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Economiste i polític
Naiximent: 18 d'agost de 1941
Lloc de naiximent: Múrcia, Espanya
Defunció: 8 de novembre de 1982
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Manuel Sánchez Ayuso (Múrcia, 18 d'agost de 1941 - Valéncia, 8 de novembre de 1982) fon un economiste i polític espanyol.

Biografia[editar]

Com a economiste, destacà de forma sobreixent en una formació molt completa (doctor en Ciències Econòmiques i llicenciat en Dret). Va treballar per al Banc d'Espanya, colaborador extern de l'Organisació per a la Cooperació i el Desenroll Econòmic i membre de la Comissió encarregada de la creació de la Bossa de Valéncia. Fon catedràtic de Política Econòmica de l'Universitat de Valéncia i decà de la Facultat d'Econòmiques de la mateixa.

En matèria política, fon un actiu opositor al franquisme. Va estar integrat en la Junta Democràtica i fon membre del Partit Socialiste Popular (PSP) de Enrique Tierno Galván, formació en la que va concórrer a les eleccions generals espanyoles de 1977 obtenint l'únic escany que va obtindre la coalició entre el PSP i el Partit Socialiste del País Valencià (Unitat Socialista) en la província de Valéncia. Conformat l'ent preautonòmic en la Comunitat Valenciana, fon Conseller de Sanitat i Seguritat Social.

Despuix de la fusió del PSP i el Partit Socialiste Obrer Espanyol (PSOE), es va presentar en esta formació en les eleccions de l'any 1979, sent elegit de nou diputat, i en les eleccions de 1982 que varen donar el govern al PSPV-PSOE, encara que va fallir abans d'arreplegar la seua acta de diputat.

Aixina mateix, fon un dels promotors de la corrent Esquerra Socialista, a l'esquerra del PSOE, junt en Luis Gómez Llorente, Francisco Bustelo i Pablo Castellano.

Obra[editar]

És autor dels llibres:

  • Por un socialismo de izquierdas (1976)
  • Socialismo y crisis. Reflexiones para una alternativa (1980)

Enllaços externs[editar]