Manuel Mata Gómez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Manuel Mata Gómez
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Advocat i polític.
Naiximent: 16 de novembre de 1959
Lloc de naiximent: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Manuel Mata Gómez (Valéncia, 16 de novembre de 1959) és un advocat i polític valencià.

Manuel Mata és un polític que perteneix al partit polític PSPV-PSOE i adscrit a la corrent Esquerra Socialista (PSOE). Ha segut diputat autonòmic en les Corts Valencianes en la VII Llegislatura (2007-2011) i també en la IX Llegislatura (2015-2019). Actualment és Portaveu del Grup Socialiste en les Corts Valencianes.

Biografia[editar]

És Llicenciat en Dret per l'Universitat de Valéncia, especialitat en Dret Públic, i eixercix com a advocat de l'Ilustre Colege d'Advocats de Valéncia, eixercici que compagina en l'activitat política. Ademés, parla perfectament anglés i francés.

Trayectòria professional[editar]

Desenrolla la seua llabor en el marc del Dret penal i de la responsabilitat civil mèdica. Com a advocat ha intervingut en assunts de certa repercussió pública com el dels dialisadors de Baxter o el cas Maeso, sobre el contagi massiu d'Hepatitis C i en el que va eixercir d'acusació.

Ademés, va promoure i va fundar junt a un grup d'advocats el Grup d'Advocats Jóvens del Colege d'Advocats de Valéncia. És membre de l'Associació Valenciana de Juristes Demòcrates i del Club de Trobades Manuel Broseta.

Trayectòria política[editar]

Ha eixercitat diverses responsabilitats dins de l'administració, com a Assessor especial del Grup Socialiste del Parlament Europeu en els anys 1986 i 1987 i Assessor de Presidència de la Generalitat Valenciana en 1988 i 1989.

Ha segut regidor de l'Ajuntament de Valéncia en el govern entre novembre de 1989 i juliol de 1991, sent Clementina Rodenas l'alcaldesa de la ciutat de Valéncia i en l'oposició des de l'sny 1991 fins a l'any 1995.

En el PSPV-PSOE ha ocupat diferents responsabilitats, com haver segut membre de la Comissió Eixecutiva del Botànic, Secretari de Cultura de la Comissió Eixecutiva de Valéncia i portaveu de la Comissió Eixecutiva Nacional.

Ha segut diputat autonòmic en la VII Llegislatura en les Corts Valencianes i portaveu del Grup Socialiste en la comissió de coordinació de les institucions, aixina com membre de les comissions de governació, administració Local i justícia, control de RTVV i comissió de violència contra la dòna.

Procés de Primàries[editar]

El 15 de setembre de l'any 2010 va anunciar la seua intenció d'obrir un procés de primàries​ dins del PSPV-PSOE de Valéncia front a Joan Calabuig, candidat a l'alcaldia designat per l'Eixecutiva de la ciutat de Valéncia. Va arreplegar els avals suficients​ per a que es realisara la votació, en la que va perdre per 159 vots de diferència.

Enllaços externs[editar]