Mango

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Arbre del mango
Mango

El mango (Mangifera indica) és un arbre de la família de les anacardiàcies, de fulles llanceolades, en unes flors en forma de panícules i un frut comestible, que rep el mateix nom. És un fruit tropical de gran història, present des de fa sismil anys en les tribus més antigues del tròpic i triat com a fruit nacional en l'Índia. Originari del noroest de l'Índia i el nort de Myanmar a la vora de les costeres de l'Himalaya, se conrea en el surest d'Asia, Suràfrica, Egipte, Israel i Indonèsia, en Amèrica està present en Florida, Hawai, Mèxic, Brasil, Cuba i els països centroamericans. En Espanya se produïx en Málaga, Granada i les Illes Canaries.

Característiques[editar]

Presenta més de 50 especies diferents, de les quals a soles unes poques s'utilisen com a fruit menjable. El seu fruit és palput, el seu pes varia de 150 g a 2 kg en forma ovalada alguna cosa oblonga, obtusa pels seus extrems.

La seua pell és plana i grossa de color que varia des del vert, groc en tonalitats rosades, roges o violetes a on rep la llum directa del sol. La seua polpa és de color groc intens roçant el taronjós; sucós i refrescant, especialment quan està ben madura. El seu os és fibrós i moltes voltes penetra la polpa.

Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons