Lamberto Alonso

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Lamberto Alonso i Torres
Nacionalitat: Espanyola
Ocupació: Cantant i pintor.
Naiximent: 1863
Lloc de naiximent: Godella, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció: 1929
Lloc de defunció: Valéncia, Regne de Valéncia, Espanya

Lamberto Alonso i Torres (Godella, 1863 - Valéncia, 1929). Fon un cantant i pintor valencià.

Biografia[editar]

Lamberto Alonso realisà els seus estudis musicals en el Colege del Corpus Christi. Actuà com a tenor en l'estrena en la ciutat de Valéncia de l'òpera El fantasma, escrita per a d'ell per Salvador Giner. En Roma, estudià baix la direcció del baríton Cotogni. Va compondre In Te, Domine speravit, entre atres obres. Fon professor de cant del Conservatori de Valéncia (1905), tenint entre els seus alumnes, entre atres, a Cora Raga, completant la seua llabor docent en la publicació de les seues Lecciones de canto.

Lamberto Alonso fon tenor de la Capella Real de Madrit, Catedràtic del Conservatori de Música i president de la secció de música de Lo Rat Penat.

També es va dedicar al camp de la pintura baix les ensenyances d'Ignacio Pinazo Camarlench. En esta faceta artística es va caracterisar per la bellea dels seus dibuixos i expressivitat del colorit. Els seus principals quadros són, Interior hogareño, Un nuevo Narciso i un retrat d'Alfons XIII.

L'Exposició Regional Valenciana de 1909[editar]

En l'Exposició Regional Valenciana celebrada en la ciutat de Valéncia en l'any 1909, Teodor Llorente fon guardonat com a insigne poeta valencià, i Josep Serrano (música) i Maximilià Thous (lletra), estrenaren l'himne, candidat a senya d'identitat, que en l'any 1929 es convertiria en l'Himne Regional Valencià, hui de la Comunitat Valenciana. L'encarregat de cantar l'himne fon el tenor Lamberto Alonso.

Vore també[editar]

Bibliografia[editar]

  • Gran Enciclopedia de la Comunidad Valenciana (Valéncia, 2005). ISBN 84-87502-47-4

Enllaços externs[editar]