Indústria química

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Refineria en Louisiana

L'indústria química o química bàsica s'ocupa de l'extracció i processament de les matèries primeres, tant naturals com a sintètiques, i de la seua transformació en atres substàncies en característiques diferents de les que tenien originalment, per a satisfer les necessitats de les persones millorant la seua calitat de vida. El seu objectiu principal és elaborar un producte de bona calitat en el cost més baix possible, i tractant d'ocasionar el menor dany al mig ambient. Les matèries primeres corresponen a diversos materials extrets de la naturalea en la finalitat de fabricar bens del consum. Li la pot classificar segons el seu orige: animal, vegetal i mineral.

Existixen dos tipos d'indústria química:

  • Indústria química de base: utilisen matèries primeres bàsiques i elaboren productes intermijos que també poden servir de matèria primera per a atres indústries.
  • Indústries químiques de transformació: estan destinades al consum directe de les persones, ampren productes elaborats per les indústries químiques de base. La química fina, comprén numeroses indústries especialisades (medicaments, fertilisants, plaguicides, colorants, etc..).

Un atre producte molt important obtengut gràcies a la química industrial és el plàstic, que s'obté per síntesis.