Gonzalo Romero Casaña

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Gonzalo Romero Casaña
Nacionalitat: Española
Ocupació: Advocat i polític
Naiximent: 24 d'agost de 1967
Lloc de naiximent: Castelló, Regne de Valéncia, Espanya
Defunció:
Lloc de defunció:

Gonzalo Romero Casaña (Castelló de la Plana, 24 d'agost de 1967) és un advocat i polític valencià, especialisat en temes de Mig Ambient. És l'actual president de l'associació castellonenca i valencianista, Associació Cultural Cardona i Vives, des de l'any 1997.

Biografia[editar]

Gonzalo Romero és fill del mege de família, Gonzalo Romero Mas, que eixercí la seua professió en la Vall d'Uxó, Artana i Sant Rafel del Riu.

Trayectòria cultural[editar]

Gonzalo Romero és president de l'associació castellonenca Cardona Vives i ha recolzat des de eixa associació la llengua i cultura valencianes. Ha intervingut en ràdio i TV com a tertulià. Ha publicat artículs d'opinió en mijos de prensa. Representa a l'associació en els actes del valencianisme cultural. Ha escrit diversos llibres sobre història valenciana.

Trayectòria política[editar]

Ha segut membre del partit polític, ya desaparegut, Unió Valenciana. Se presentà com a segon cap de llista a les eleccions locals de l'any 2003 a l'Ajuntament de Castelló pel partit polític Unió de Castelló pero no s'obtingué cap representació.

En les eleccions locals de l'any 2007 se presentà dins de la llista del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) obtenint el càrrec de regidor de l'Ajuntament de Castelló, durant dos llegislatures. Fon regidor delegat de Sostenibilitat, Mig Ambient i Control Urbanístic.

Obra[editar]

  • La Balma, camí del cel (Quadern de divulgació, nº2. Ed. Aula de Cultura Tradicional Valenciana, Universitat Politècnica de Valéncia, 2004).

Enllaços externs[editar]