El Pueblo

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Eixemplar facsimilar del diari "El Pueblo" nº 14.212, Any XL, del dumenge 29 d'octubre de 1933, dia en que arribaren les restes de Vicent Blasco Ibañez a la ciutat de Valéncia
Diario "El Pueblo"

El Pueblo o El Pueblo. Diario Republicano de Valencia fon un periòdic editat en la ciutat de Valéncia, fundat en l'any 1894 per Vicent Blasco Ibáñez com a diari defensor del republicanisme, i desaparegut en l'any 1939.

Ideologia[editar]

Encara que va mantindre un tall molt polític en els seus primers anys (coincidint en la gestió de Vicent Blasco Ibáñez), en l'any 1906 fon canviant el disseny i els continguts, en més informació periodística i imàgens i major atenció a l'actualitat social, encara que sense perdre les seues característiques republicanes essencials.

Dictadura de Primo de Rivera[editar]

En el periodo de la dictadura de Primo de Rivera i la corresponent censura, haurà d'abandonar la major part del contingut polític per a passar a dedicar les seues pàgines a qüestions d'oci i entreteniment.

II República espanyola[editar]

Va canviar de titular en l'any 1929, quan ho adquirix Sigfrido Blasco-Ibáñez (fill de Vicent Blasco Ibáñez) i es fa càrrec de la direcció en substitució de Félix Azzati. Encara que l'arribada de la Segona República va paréixer augurar moments d'èxit per a la publicació, Sigfrido és apartat de la publicació i el diari es vincula en la Confederació Espanyola de Dretes Autònomes (CEDA), modificant per complet la seua orientació política, lo que li va portar a perdre un número significatiu dels seus llectors tradicionals.

Guerra Civil espanyola[editar]

En la Guerra Civil, la seua posició favorable als sublevats va provocar la seua confiscació.

Vore també[editar]

Referències[editar]