Dia festiu

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar

El dia festiu, o dia firat, és aquell que no és dia faener, en l'àmbit laboral, que no és dia hàbil, en l'àmbit processal, podent ser el dumenge (en la majoria dels països del món), el dissabte (en els països influïts per la cultura judeua) o el divendres (en els països influïts per la cultura islàmica), ademés d'atres dies declarats festius.

Ademés, un dia festiu és una data del calendari que és resaltada de forma especial i habitualment sol ser firat.

Totes les cultures i nacions celebren diferents events durant l'any, en dates específiques de tipo cultural, polític o religiós. Estes dates són senyalades per les llegislacions dels països respectius.

Per lo general, els dies firats no es consideren per al còmput dels térmens processals. Tampoc per al còmput de dies hàbils en el cas de l'Administració.

Apart dels dumenges, en el cas d'Espanya, existixen uns dies que són considerats festius durant l'any i ademés, en el cas autonòmic, existixen uns atres dies del calendari anual que són considerats festius per a la Comunitat Autonòma. Ademés en cada municipi també existixen dos dies a l'any que són considerats com a festa local.

Vore també[editar]