Continent

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Els sís continents.

Se li diu continent a qualsevol de les grans mases de terra que té el nostre planeta. Cada continent està dividit geogràficament (per estrets, ismes) o culturalment (Àsia-Europa).

És un fet cultural el que una massa de terra siga considerada continent o no. Aixina, geogràficament Europa i Àsia son un únic continent (Euràsia), pero el etnocentrisme europeu fixà que se considera-se un continent a part des de fa sigles. L'atra discussió és sobre Amèrica del Nort i del Sur, consideraes unes vegaes un continent (en Sudamèrica) o dos (en Nortamèrica). No falten geografs que consideren a Europa, Àsia i Àfrica una sola gran massa continental nomenà Eurafràsia.

El model de sis contiennts és el que sol gastar la geografia científica (les dos Amèriques, Euràsia, Àfrica, Antàrtida i Oceania).

Història[editar]

Fa decenes de millons d'anys, hi havia un continent nomenat Pangea (del grec, tota la Terra). La teoria de les plaques tectòniques explica com les plaques formaven Pangea sigueren separant-se fins a formar els continents d'enguany.

Vore també[editar]

Referencies[editar]