Coimbra

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Vista del centre de Coimbra, en la Universitat de Coimbra en el cim del tossal
Aqüeducte de Coimbra
Passeig de Coimbra

Coimbra és una ciutat portuguesa, capital del Districte de Coimbra, en Beira Llitoral, situada (solament per a fins estadístics de la UE) en la Regió Centre i subregió de Baixo Mondego), conta en 143.396 habitants, d'acort en el cens de l'any 2011.[1]

Coimbra és una ciutat travessada pel riu Mondego, de carrers estrets, patis, escales i arcs migevals. La ciutat fon el breçol del naiximent de sis reis portuguesos i de la primera dinastia, aixina com de la primera universitat de Portugal (Universitat de Coimbra) i una de les més antigues d'Europa.


La ciutat està situada geograficament entre Lisboa i Oporto.

La ciutat te un incalculable valor arquitectonic en vàries construccions de l'epoca romana com l'aqüeducte com eixemple. Açò junt a la seua activa vida universitaria concedix a la ciutat la reputació d'una de les capitals culturals del país. Coimbra fon capital europea de la cultura en l'any 2003.

Coimbra conta en un important equip de fútbol a nivell nacional, l'Academica de Coimbra. Atre més humil com es el Clube de Futebol Uniao de Coimbra.

A la volta, la ciutat conta en dos estacions de tren, estació d'autobusos i els aeroports de Lisboa i Oporto relativament prop, sent este segon el més utilisat pels habitants de la ciutat.


Referències[editar]

Enllaços externs[editar]

Commons