Cocker

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Cocker Spaniel tricolor

El Cocker Spaniel Anglés és una raça de gos provinent del Regne Unit, no molt gran en un pèl adorable quan és mantengut pròpiament. Originalment es va desenrollar esta raça per a la caça. En el present encara s'usa en la caça pero també és utilisat com animal de companyia. El seu temperament calmat, una vegada que ha fet el seu eixercici diari, ha permés que siga utilisat com gos de teràpia per a persones deshabilitades i ancians.

Morfologia

Cap: Arredonit.

Orelles: Llargues, cobertes de pèl. Les manté caigudes.

Pèl: Llarc. De teixidura sedosa. Llis o llaugerament onejat.

Color de pèl: Pot ser d'un sol color o combinació de dos o tres colors (Blanc, negre, marró o dorat).

Altura: A la creu o els muscles: Els mascles apleguen a 36 a 39 cm. Les femelles de 34 a 38 cm.

Pes: El pes és de 11 a 12.5 Kg.

Cries: Usualment solen tindre de sis a set.

Orige

El nom del Cocker té el seu orige en la paraula anglesa woodcock, ya que este spaniel era utilisat originalment per a la caça d'esta au. Es creu que esta raça és descendent de gossos espanyols que també varen donar orige a varis Epagneuls francesos.

Es considera que va ser el duc de Marlborough qui va seleccionar a un tipo de Spaniel bastant similar a l'actual. Els Spaniels del duc tenien les orelles més llargues que els atres i el pèl era blanc en taques.

A partir d'estos gossos, els criadors anglesos varen continuar la selecció, fins a arribar a fixar l'estàndart definitiu en l'any 1901.

Referències