Ciutats bessones

De L'Enciclopèdia, la wikipedia en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Un eixemple de ciutats bessones: Santana do Livramento, en Brasil, y Rivera, en Uruguai.

Es denominen ciutats bessones a dos ciutats que, geogràficament es troben molt prop i que segons pareix constituïxen una sola unitat urbana. També es diuen "ciutats bessones" a aquelles que es troben a u i atre costat d'un llímit internacional i que, per lo tant, són part d'una mateixa frontera. En molts casos, funcionen com la gran ciutat, encara que els seus territoris pertanyen a països distints.

A sovint, estan dividides per un canal o riu i pertanyen a diferents dominis polític-administratius. Potser la millor ilustració és la de les ciutats de Minneapolis i Saint Paul en l'estat de Minnesota, en Estats Units, les quals estan dividides pel riu Mississipi.

En Amèrica del Sur es troben les ciutats de Santa Rosa, en Perú; Leticia, en Colòmbia i Tabatinga, en Brasil, la primera dividida de les atres dos pel riu Amazones.

Atres eixemples: Alcobendas - Sant Sebastià dels Reis (Espanya), Santa Cruz de Tenerife - Sant Cristóbal de l'Estany (Espanya), Elda-Petrer (Espanya), Fuengirola-Mijas (Espanya), Les Roces-Majadahonda (Espanya), Santa Fe-Paraná (Argentina), Calcuta - Howrah (Índia), Artigas - Quarai (Uruguai, Brasil), Acarigua-Araure (Veneçuela) i Torrelló-Gómez Palau (Mèxic); tal volta el més conspicuo: Budapest (Buda, d'un costat; Pest, de l'atre, dividides i unides al mateix temps pel riu Danubi.