Ciudad Real

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Saltar a: navegació, buscar
Diputació de Ciudad Real

Ciudad Real[1] (en castellà: Ciudad Real) és una ciutat espanyola, capital de la província homònima i del seu partit judicial. Està situada en la comunitat autònoma de Castella-La Mancha.

El cens de Ciudad Real és de 72.208 habitants (INE 2008). Es troba a una altitut de 628 msnm. El seu terme municipal comprén 289,98 icm. Comprén quatre nuclis de població principals: Ciudad Real, Las Casas, Valverde i La Poblachuela. Es troba situat a uns 200 km al sur de Madrit.

A causa de la gran massa d'estudiants de l'Universitat de Castella-La Mancha (UCLM) i al gran número de persones residents no empadronades, la població de fet de la ciutat de Ciutat Real es dispara fins a les 90.000 persones. Açò ha motivat diverses campanyes de l'Ajuntament de Ciudad Real per a aumentar el número d'empadronaments en la ciutat.[2]

Ademés la ciutat de Ciudad Real està urbanísticament unida a la veïna localitat de Miguelturra en la que forma un continu demogràfic o conurbació de més de 100.000 habitants.

Referencies[editar]

  1. RACV-Toponímia espanyola en llengua valenciana
  2. [1] campanyes Ajuntament de Ciutat Real.

Enllaços externs[editar]

Commons


 
Capitals de província d'Espanya
Albacete · Alacant · Almeria · Àvila · Badajoz · Barcelona · Bilbao · Burgos · Càceres · Cadis · Castelló de la Plana · Ciudad Real · Córdova · Conca · Girona · Granada · Guadalajara · Huelva · Jaén · La Corunya · Lleida · Las Palmas de Gran Canària · Lleó · Logronyo · Lugo · Madrit · Màlaga · Múrcia · Orense · Paléncia · Palma · Pamplona · Pontevedra · Salamanca · Santa Cruz de Tenerife · Santander · Sant Sebastià · Saragossa· Segòvia · Sevilla · Sòria · Tarragona · Terol · Toledo · Osca · Oviedo · Valéncia · Valladolit · Vitòria · Zamora