Casa museu Blasco Ibáñez

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Casa museu Vicent Blasco Ibañez»)
Anar a la navegació Anar a la busca
Casa museu "Blasco Ibañez"

La casa museu Blasco Ibañez està situada en el carrer de Isabel de Villena, Nº 157 de Valéncia.

El chalet reconstruït de l’insigne escritor valencià "Vicente Blasco Ibañez", enclavat dins l’incomparable marc de la plaja de la Malvarrosa i actualment convertit en casa museu, va ser inaugurat en l'any 1997 i acollix els seus recorts, documents , objectes personals i obres lliteràries.

Descripció[editar]

Consta de tres plantes i un ampli jardí, que fan encara més atractiva la visita per la sensació de placidea i de bellea que transmet. En el primer pis hi ha una ampla terrassa en una imponent taula de marbre, restaurada en l'any 2020.

La planta baixa o sala I està primordialment dedicada a saló d’actes, en el qual tenen lloc conferències, taules redones, proyecció de películes i exposicions temporals.

En la primera planta o sala II hi és instalat el museu pròpiament dit, ya que conté els retrats i les escultures de "Blasco Ibañez", de la seua esposa, la senyora Maria Blasco, aixina com dels seus fills i atres familiars molt pròxims. Mobles, porcelanes valioses, miniatures, coleccions de gravats, documents, objectes entranyables, etc.

La segona planta o sala III està dedicada a la biblioteca i al centre d’investigació, en documents relacionats en la vida de "Blasco Ibañez", manuscrits i, sobretot, les numeroses edicions de les seues obres.

Enllaços externs[editar]