Associació Cultural Roc Chabàs La Marina

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Logo de l'Associació Cultural Roc Chabàs

L'Associació Cultural Roc Chabàs la Marina - Dénia, es una associació creada l'any 2018 en la localitat valenciana de Dénia, en la comarca de la Marina Alta.

Dita entitat rep el nom del personage valencià que naixqué en Dénia, Roc Chabàs Llorens (Dénia, 1844 - Valéncia, 1912), que fon archiver de la catedral de Valéncia, historiador, membre corresponent de la Real Acadèmia de l'Història, director de distintes seccions de Lo Rat Penat i de l'Escola d'Estudis Valencians. Roc Chabàs, està considerat un "referent de l'intelectualitat catòlica" de la seua época. Va destacar pels seus estudis històrics sobre temes relacionats en el Regne de Valéncia.

L'entitat es declara valencianista i que, entre unes atres activitats que du avant, estan les publicacions de temes valencians. L'Associació Cultural Roc Chabás la Marina, busca la difusió d'actes que entitats similars programen, a l'hora que manifesta les seues opinions i incloure informació sobre diferents temes patrimonials, històrics, bibliogràfics, etc.

Vore també[editar]