Andrea Bocelli

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Ir a la navegación Ir a la búsqueda
Andrea Bocelli

Andrea Bocelli (n. Lajatico, Toscana, Italia; 22 de setembre de 1958) és un tenor, músic, escritor i productor musical italià.

Ha gravat nou operes completes (Andrea Chénier, Carmen, La Bohème, Il Trovatore, Cavalleria Rusticana, Pagliacci, Roméo et Juliette, Werther i Tosca) ademés de discs en cançons clàssiques i de música pop.

És un cantant conegut internacionalment que ha venut més de 70 millons de discs en tot el mon.


Biografia[editar]

Naixqué el 22 de setembre de 1958 en Lajatico, un poble de la campinya toscana. Als 6 anys escomençà a estudiar piano i despuix escomençà en la flauta i el saxofó. Degut a un glaucoma congènit i un accident de fútbol que li produí una hemorràgia cerebral, pergué la vista a l'edat de 12 anys. Decidit a no deixar que açò destruira la seua carrera, seguia avant en gran força de voluntat, que a eixa edat ya posseïa. La seua passió per la musica li portà a oferir algunes actuacions en celebracions familiars.

Al acabar l'escola mija, s'inscrigué en la Facultat de Dret de l'Universitat de Chafa, aplegant a llicenciar-se, encara que en ningun moment deixà de costat la seua verdadera passió. És capaç de compatibilisar les classes de Dret en les classes de cant que rebé del mestre i gran tenor italià Franco Corelli. També va actuar en numerosos locals, lo que li va permetre perfeccionar la seua tècnica vocal.

En l'any de la gravació del demo Bocelli contragué matrimoni en Enrica Cenzatti, a qui va conéixer en l'any 1987 quan tocava el piano en bars.