Aigües de Valéncia

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
(Redirigit des de «Aigües de Valencia»)
Anar a la navegació Anar a la busca

Aigües de Valéncia, S.A., fon constituïda en 1890 baix de la raó social “Societat d'Aigües Potables i Millores de Valéncia, S.A.”, havent canviat la dita denominació a l'actual en juny de 1988. Té com a objecte social la gestió i explotació dels servicis de:

  • Abastiment d'aigua potable a poblacions.
  • Sanejament, evacuació i depuració d'aigües residuals.
  • Suministrament d'aigua per a usos agrícoles.
  • Realisació, manteniment i conservació d'obres i construccions.
  • Realisació del servici d'Inspecció Tècnica de Vehículs.

La seua activitat principal, i la del Grup Aigües de Valéncia, del que la Societat és matriu, consistix en l'explotació de servicis d'abastiment d'aigua potable. El grup es titular o participa en un total d'uns 200 contractes de concessions administratives, o d'un atre tipo, relatius al seu objecte social, del que el més important és el Servici d'Aigua Potable en la ciutat de Valéncia, del que té la concessió fins a l'any 2052.

Entre les diverses empreses del Grup Aigües de Valéncia destaquen:

  • Emivasa: Es l'empresa mixta creada per l'Ajuntament de Valéncia i Aigües de Valéncia, S.A. per a gestionar el servici públic de suministre d'aigua i abastiment domiciliari d'aigua potable a la ciutat de Valéncia. De composició mixta, Aigües de Valéncia aporta el 80 por cent del capital i l' Ajuntament de Valéncia el 20 per cent restant.
  • Egevasa: Empresa General Valenciana del Agua S.A. fon fundada en 1988 per l'Excelentísima Diputació de Valéncia per a donar solucions als problemes relacionats en el Cicle Hidráulic que patien alguns municipis de la província de Valencia. En l'any 2001, Aigües de Valéncia entra a participar en el capital i la gestió de Egevasa. La seua activitat principal és la gestió de servicis d'abastiment d'aigua, aigüeres i depuració.

En l'eixercici 2008 la sifra de negoci i el benefici del Grup Aigües de Valéncia va ascendir a 196 millons i 24 millons d'euros, respectivament.

Accionariat[editar]

El seu accionariat en l'any 2010 estava format per Inversores Financieros Agval S.L., que agrupa als grans accionistes valencians (Banc de Valéncia, Fomento Urbano de Castelló, etc.) en un 60% del capital i a la francesa Suez en un 33% de la companyia. El 4% restant es correspon en l'autocartera i el 2% restant pertany a accionistes minoritaris.

Enllaços externs[editar]

Portal d'Aigües de Valéncia