Aigües de Busot

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Aigües de Busot

Aigües de Busot és un municipi valencià que es troba en la comarca de l'Alacantí, dins de la subcomarca històrica de la Foya de Xixona. També s'ha nomenat Aigües Altes per distingir-lo de la caseria d'Aigües Baixes, hui en el municipi d'El Campello, o bé Aigües de Busot.[1]

Segons el INE de l'any 2018, conta en una població de 936 habitants.

Història[editar]

Incorporada al Regne de Múrcia en la conquista, en l'any 1296 passà a formar part del Regne de Valéncia. A causa de que durant anys fon zona de fronterera, en el seu terme es va erigir un important castell, del que hui en dia a soles queda una torre. Durant la guerra de Successió, Felip V li otorgà el títul de vila per la seua adscripció al bando borbònic. Des de l'any 1252 a l'any 1841 estigué adscrita al municipi d'Alacant. Per estes últimes dates, el seu balneari d'aigües termals, construït per la comtesa de Torrellano sobre uns antics banys que adquirí en l'any 1816, havia tengut ya cert prestigi. En l'any 1936, este es convertí en Patronat Infantil Antituberculós i, despuix de la guerra, fon comprat per l'Estat i es convertí de nou en balneari.

En els primers anys dels xixanta hi havia 572 habitants. En l'any 1986 n'hi havia 329 (emigrats fonamentalment a Alacant) i, finalment l'última senya coneguda parla d'una recuperació en la població fins a arribar als 624 habitants.

Activitats econòmiques[editar]

Aigües ha segut des de molt antic un municipi abocat al turisme de salut, ya que tota l'economia girava entorn al Balneari. Hui en dia està tancat i el principal sector econòmic és el de servicis, destacant les empreses dedicades a la gastronomia, l'oci, en definitiva el turisme d'interior.

Entorn natural[editar]

A 341 metros d'altura es troba un mirador de la Mar Mediterrànea. Boscs de pins alts i frondosos. Passejar pels seus camps és tot un plaer per als sentits. Des de la pinada, en els dies clars, podem vore l'illa de Tabarca en la llínea de l'horisó i, quan escomença l'autumne, magnífiques tempestes sobre la mar. És un bosc mediterràneu en senders i bancs de fusta per a descansar baix la seua ombra.

Referències[editar]

  1. Grup Enciclopèdia Catalana (ed.): . L'Enciclopèdia.cat.

Enllaços externs[editar]


Municipis de L'Alacantí
Agost    Aigües de Busot    Alacant    Busot    El Campello    Muchamel    Sant Joan d'Alacant    Sant Vicent del Raspeig    La Torre de les Maçanes    Xixona