Àraps

De L'Enciclopèdia, la wikipedia lliure en valencià
Anar a la navegació Anar a la busca
Primer rengló: Felip l'ÀrapJoan DamascèAl-KindíAl-Khansa Segon rengló: Faisal IGamal Abdel NasserAsmahanMay Ziade

Els àraps (en àrap: عربي ‎; transliteració: ʻarabī) són un poble semita originari d'Aràbia. Encara que el concepte de poble àrap o de nació àrap ha anat canviant molt a lo llarc dels temps i dels diversos contexts sociopolítics, i que a sovint s'ha confós en agrupaments de tipo religiós (concretament, l'islam o "comunitat dels creents"), actualment es definix principalment pel fet de parlar la llengua àrap i no té cap connotació racial, cultural, religiosa ni política.

A causa de l'extensió de la llengua àrap per tot l'Orient Mijà i el nort d'Àfrica a partir del sigle VIII, modernament se solen considerar àraps les persones que tenen com a llengua materna l'àrap, siga quin siga el seu orige ètnic o la seua religió, i, per extensió, també es consideren àraps tots els naturals dels nomenats països àraps, encara que en alguns d'estes països hi haja minories ètniques significatives de llengua no àrap.[1]

Referències[editar]

  1. Gellner, Ernest, i Micaud, Charles, Eds. Arabs and Berbers: from tribe to nation in North Africa, Lexington Books, 1972.(anglés)

Vínculs externs[editar]